Blog

Aquesta entrada al bloc és, bàsicament, per oferir a tota la gent que vol assistir a l’observació de les Persèides algunes recomanacions a l’hora de gaudir d’aquest espectacle. Començam després del salt.

perseids_bruenjes_big

SI NO SABEU ON ES FA L’ACTIVITAT, FEIS CLIC A AQUEST ENLLAÇ: LOCALITZACIÓ OBSERVATORI PORTO CRISTO.

L’observació d’una pluja d’estels és una activitat que pot fer tothom. Tan petits com grans s’ho poden passar molt bé, però sempre seguint unes pautes:

  • Comoditat davant de tot. Procurau dur roba i sabates còmodes.
  • Procurau dur cadires plegables. L’activitat consisteix en mirar per amunt, amb la qual cosa si estau asseguts estareu moltíssim més  còmodes i el coll us ho agrairà.
  • Podeu dur beguda i menjar si voleu, sempre i quant no deixeu brutor pel mig. Estarem a una àrea pública que és de tots i l’hem de cuidar.
  • Sempre és recomanable dur roba d’abric (un jersei prim, una tovallola o un pareo) per si un cas refresca. Pensau que, tot i estar al mig d’agost, de nit la temperatura baixa. Hem d’evitar possibles costipats estiuencs.
  • Recordau que a una observació de Persèides NO HI HA TELESCOPIS. El què és interessant és sorprendre’s dels bòlids que creuen el cel, i per això hem d’observar a ull nu, no a través de telescopis.
  • MOLT IMPORTANT:  Recomanem que aparqueu el cotxe al principi de l’avinguda Joan Servera Camps (a l’altura  del restaurant Ca’n Toni) i aneu caminant fins a la Torre dels Falcons (són quatre minuts). Així evitarem el col·lapse del carrer. I recordau que la part final de l’avinguda està TALLADA AL TRÀNSIT.

L’activitat començarà A PARTIR DE LES 22:30 (quan el Sol s’hagi post), però no us preocupeu si no podeu arribar a aquesta hora. Les persèides són un espectacle que dura tota la nit.

 

 

En cas de pluja ES SUSPÈN L’ACTIVITAT.

Moltes gràcies per la vostra atenció i ens veiem dimecres dia 12.