Blog

Estimats amics i amigues del Club Newton, el proper dia 24 de gener tenim prevista la primera  plantada de telescopis pública del 2015. Serà, com sempre, a la Torre dels Falcons de Porto Cristo a partir de les 21h de la nit.

comet_path

Pas previst pel cometa C/2014 Q2 (Lovejoy)

Si el cel ens acompanya, tindrem un convidat especial aquesta nit: el Cometa Lovejoy, encara visible amb prismàtics però ja molt alt al cel. Per saber-ne més sobre aquest cometa, us convidem a llegir aquesta entrada del nostre bloc.

El mes de gener, apart del cometa, ens regala els cels més clars de l’any: podrem visualitzar la Gran Nebulosa d’Orió, així com la Gran Galàxia d’Andròmeda o el planeta gegant del Sistema Solar, Júpiter. Tot això i molt més de manera gratuïta el proper 24 de gener a partir de les 21h de la nit a la Torre dels Falcons de Porto Cristo.

En cas de mal temps, es projectarà un documental astronòmic a la caseta dels carabiners amb posterior debat.

Moltes gràcies a tothom i fins dissabte.

Com ja sabeu, tanquem el carrer al trànsit rodat per evitar problemes i accidents amb els telescopis. Preguem que deixeu els vehicles fora de la zona d’observació. Disculpau les molèsties però és en benefici de tots.

PD: Com a darrer punt, us agrairíem que, si veniu amb infants, EN SIGUEU RESPONSABLES. Pensau que estem a les fosques i rodejats de material astronòmic delicat. Tothom està convidat a venir però una plantada de telescopis NO ÉS EL PATI D’UNA ESCOLA. Feu-vos responsables dels vostres infants.