Blog

Jupiter

Estimats amics i amigues,

Aquest proper dissabte dia 21 de febrer el Club Newton realitzarà la seva plantada de telescopis a l’observatori astronòmic de la Torre dels Falcons de Porto Cristo.

Ens podreu trobar a la rotonda del final de l’avinguda Joan Servera Camps  (al final del carrer de les coves del Drach) a partir de les 21h del vespre.

Si el temps ens acompanya podrem gaudir de les constel·lacions hivernals al seu màxim esplendor: Orió, Ca major i menor, Bessons, el Cotxer, Cranc, Taure… així com les primaverals que ja ens venen a visitar ben prest: Lleó, Verge, Hydra, Copa, Corb, Bootes…

I tot això complementat amb dos espectacles fabulosos: la conjunció Venus-Mart amb la Lluna a la posta de Sol; i el planeta Júpiter acompanyant-nos durant tota la nit entre les constel·lacions de Cranc i Lleó.

Si hi hagués previsions de mal temps visualitzaríem un reportatge astronòmic dins la caseta dels carabiners (al costat de l’Observatori) amb posterior col·loqui.

Tothom hi està convidat. Recordeu que aquest és un esdeveniment gratuït i obert a tots els públics. Això sí, si veniu amb infants teniu-ne cura: estarem a les fosques i amb equips delicats. Una observació astronòmica no és el pati d’una escola, cal anar amb cura.

L’avinguda Joan Servera Camps romandrà tancada a l’altura de la Torre dels Falcons pels vehicles a motor a partir de les 20h (una hora abans de l’esdeveniment) per evitar problemes tant amb els participants com amb la contaminació lumínica. Disculpau les molèsties.

I recordau: Si teniu un telescopi dugeu-lo! Si no el sabeu manejar us n’ensenyarem i si en sabeu gaudirem del cel tots plegats.

Moltes gràcies i fins dissabte.