Blog

m27-lrgb8

Amics i amigues del Club Newton, aquest proper dissabte dia 30 d’agost realitzarem la nostra habitual plantada de telescopis mensuals a la Torre dels Falcons de Porto Cristo.

Les activitats obertes al públic començaran a les 23:00 h, i tindrem telescopis per gaudir de les darreres nits d’agost. Així, podrem observar els darrers moments de Mart i Saturn al cel nocturn fins la propera primavera; i gaudir de les meravelles del cel estiuenc tals com la nebulosa Dumbell (a la imatge), o la de l’anell.

Al cel podrem veure el triangle d’estiu, així com el gran Escorpí navegant cap a l’oest lentament, seguit de l’arquer Sagitari…i també, a partir de la segona part de la nit, el cel tardorenc pujant al cel cada vegada més prest. Les galàxies d’Andròmeda i del Triangle, juntament amb el cavall alat Pegàs i el doble cúmul de Perseu ens venen a veure anunciant-nos que la tardor està a punt d’arribar…o que s’apropa l’hivern.

 

Tot això i més, a partir de les 23:00 al costat de la Torre dels Falcons de Porto Cristo i de manera gratuïta.

 

Només recordar-vos que la darrera secció de l’Avinguda Joan Servera Camps (on hi ha la Torre) estarà tancada al trànsit rodat per raons de seguretat, així com totes les llums de les faroles per raons d’evitar el màxim la contaminació lumínica.

 

Moltes gràcies i fins dissabte!!