Sortida del mes d’abril

Benvolguts amics i amigues,

el proper dia 21 d’abril, a partir de les 22:00h el Club Newton farà la sortida mensual pertanyent al mes d’abril a la Torre dels Falcons de Porto Cristo.

Serà una sortida especial, ja que podrem gaudir d’una de les pluges d’estels més important de tot l’any: la pluja de les Lírides.

Aquest any la THZ (taxa horària zenital) d’aquesta pluja es situa entre els 15-20 meteors per hora, així que tot i no ser una pluja gaire abundant pot ser espectacular degut a la velocitat moderada dels seus bòlids  (uns 50 km/s) i el seu color blanc.

Aquest és el radiant d’aquesta pluja:

 

Si veniu a veure les lírides, us recomanem que porteu roba d’abric i, si podeu, una cadira o un tibulet o una flassada per posar al terra. Com es gaudeix millor d’una pluja d’estels és observant directament cap el cel, amb el mínim possible de contaminació lumínica.

 

També aprofitarem la sortida per observar Saturn,  que es troba pràcticament en oposició (de fet el diumenge hi estarà). Es el millor moment per veure aquest planeta i els seus anells, que serà observable durant tota la nit.

Per acabar, podrem veure també objectes de cel profund tan interessants com El Cúmul d’Hèrcules o el doble cúmul de Perseu, passant per nebuloses, galàxies, cúmuls oberts…

 

Hem de dir que la sortida es farà sempre i quant les condicions meteorològiques ho permetin.

Moltes gràcies i us esperam a tots i a totes!

de pmarcusc Publicado en General

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s