Blog

Benvolguts amics i amigues, us recordam que aquest dissabte 24  tenim prevista la sortida corresponent al mes de març.

Aprofitarem aquest dissabte de lluna nova, precedent de l’equinocci de primavera, per realitzar la Marató Messier a Porto Cristo.

Així, començarem a fer seguiment d’objectes de cel profund a partir de les 20:00 h (hora local) i si el temps acompanya acabarem amb la sortida de Sol. Tot i tenir males previsions meteorològiques, serem optimistes i intentarem dur a terme la Marató.

Què necessitam? Primer de tot, un cel net de núvols i un telescopi a poder ser motoritzat, apart d’un cel amb poca (o gens) contaminació lumínica.

També un guió per anar seguint els objectes en el temps precís i per anar apuntant-los a mesura que els anam observant. El vos podeu descarregar des d’aquest enllaç: marato_messier. Si en necessitau un de més visual, podeu baixar-vos també aquest altre guió: cat_messier_visual (ambdós són fulls de càlcul d’excel).

Si algú vol aprofundir en els guions i tenir-ne un de més complert, es pot descarregar aquest pdf:marathon_atlas (92 pàgines, en anglès).

Pel que fa a les efemèrides, us podeu descarregar el guió del cel de març per tenir una petita guia del cel des d’aqui:El cel de març

Finalment, us deixam el vídeo amb les efemèrides astronòmiques del mes de març, per veure el cel que tindrem dissabte i els planetes que podrem veure: Venus, Júpiter, Mart i Saturn.

Moltes gràcies a tothom i recordeu que la sortida es realitzarà si hi ha bones condicions meteorològiques.