Blog

11_11 parc bit

Estimats amics i amigues,

Aquest proper dilluns dia 11 de novembre el Club Newton realitzarà una activitat astronòmica especial: l’observació del trànsit de Mercuri. I ho farem des de les 12:30 fins a les 14:30 des de l’esplanada de l’edifici de Son Espanyol al ParcBit de Palma.

Recordau que per anar al ParcBit ho podeu fer en transport públic agafant la línea 19 de l’EMT de Palma.

Un trànsit és el pas de un dels planetes interiors (Venus o Mercuri) per davant de l’esfera solar; i és un fet que es produeix molt poques vegades. El darrer que varem poder veure va ser el de Venus l’any 2012, mentre que el darrer de Mercuri va ser el 2016. Els propers seran, respectivament, els anys 2117 per a Venus i 2032 per a Mercuri.

L’activitat començarà una hora abans de l’inici del trànsit, amb l’explicació del fenòmen a càrrec de Pep Marcús, president del Club Newton; a la sala de premsa del ParcBit mentre que l’activitat d’observació es farà a partir de les 12:30.

Vos hi esperam!