Blog

Estimats amics i amigues,

Aquest proper dissabte dia 14 de novembre el Club Newton realitzarà la seva habitual plantada de telescopis a la torre dels Falcons de Porto Cristo.

taurids2

L’activitat començarà a les 22:00h, i si el temps ens acompanya podrem gaudir de fins a tres pluges d’estels: les tàurides del sud, les tàurides del nord i les lleònides.

Tant les taurides del sud com las del nord (a la imatge) acaben de passar el seu màxim els dies 10 i 12 respectivament, amb la qual cosa se’n poden veure encara moltes.

Pel què fa a les lleònides el seu màxim és el proper dia 18, amb la qual cosa també se’n poden veure bastantes.

La Terra està dins el tub cometari responsable de les tres pluges (Encke per les tàurides i Temple-Tuttle per les lleònides), així que, si les condicions ens acompanyen, podrem gaudir d’un bon espectacle.

PLANETES

A partir de les 3 de la matinada podrem gaudir del planeta Júpiter al cel, mentre que Mart sortirà a les 3:30 i Venus a les 4.

Saturn ja no és visible (està anant cap a la conjunció, a l’altre costat del Sol).

L’activitat començarà a les 22:00h, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin.

Abans de l’activitat hi haurà una xerrada sobre el planeta Mart, a càrrec del President del Club. Aquesta activitat és només per socis.

Finalment, recordar-vos que l’activitat es realitzarà a la Torre dels Falcons de Porto Cristo, situat al final de l’avinguda Joan Servera Camps (localització).

La part final de l’avinguda romandrà tallada al trànsit de vehicles per evitar possibles accidents.

Aquesta és una activitat gratuïta i oberta a tot el públic, però recomanem que aneu alerta ja que estarem a les fosques i rodejats de telescopis, que són eines delicades i cares.

Moltes gràcies i fins dissabte.