Blog

Estimats amics i amigues, aquest proper dissabte dia 7 de juny el Club Newton realitzarà una plantada DOBLE de telescopis a la Torre dels Falcons de Porto Cristo.

Hi haurà observació solar amb un telescopi especial (amb filtres) al capvespre i més tard la plantada de telescopis nocturna corresponent al mes de juny.

Imatge


Així,  a partir de les 18h del dissabte 7 ens podreu trobar al davant de la Torre dels Falcons de Porto Cristo amb un telescopi especial per observar el Sol sense perill. Si tenim sort i el temps acompanya podrem veure’n filaments de plasma, taques solar…

 

I a partir de les 22h farem, des de la mateixa zona, la plantada de telescopis corresponent al mes de juny. Podrem gaudir d’un espectacle nocturn especial: la proximitat visual entre Mart i la Lluna al cel nocturn.

La Lluna estarà en quart creixent, fent que es puguin observar perfectament cràters tan importants com el Tycho o el Plato; o mares com el Tranquilitatis, Fecunditatis, Serenitatis, Crisium

També podrem veure per darrera vegada fins a la tardor a Júpiter, que ens abandona per passar a l’altre costat del Sol (estarà en conjunció aviat).

Però sens dubte que la joia de la nit serà el planeta dels anells: Saturn es podrà veure pràcticament tota la nit i amb una inclinació dels anells molt favorable per gaudir-ne de la seva observació.

I tot això sense deixar de banda tots els objectes de cel profund de què disposem durant aquests mesos: Des del Gran Cúmul d’Hèrcules fins, ja a la matinada, la Gran Galàxia d’Andròmeda.

 

Així doncs, recordeu que aquest proper dissabte teniu una visita doble pendent amb el cel: a partir de les 18h per observar el Sol i a partir de les 22h per observar la resta de meravelles que tenim al cel nocturn.

 

I tot això, com sempre, de manera gratuïta i adient per a totes les edats.

 

Moltes gràcies i fins dissabte.

 

PD: Recordeu que a partir de les 21h la darrera part de l’avinguda Joan Servera Camps es tanca al trànsit rodat per evitar accidents amb els telescopis i el màxim de contaminació lumínica. Disculpau les molèsties.