Blog

Aquest proper dissabte dia 26 el Club Newton realitzarà la plantada de telescopis del mes d’abril a la Torre dels Falcons de Porto Cristo, Manacor.

Els qui veniu habitualment ja sabeu que és una activitat completament gratuïta i oberta a tots els públics; i els qui no hi heu vingut mai dir-vos que estau convidats a provar una activitat diferent, divulgativa i apassionant.

Imatge

Què veurem?

Si la meteorologia ens acompanya, tindrem l’oportunitat de contemplar el planeta Mart, ja que aquest mes d’abril passa pel què anomenam oposició. El planeta ha passat pel punt més proper a la Terra (el dia 12 d’abril, 93 milions de kilòmetres, 5 minuts llum) i és un molt bon moment per captar-ne les subtileses de la seva orografia. Amb uns quants augments de telescopi es pot veure el pol sud, i fins i tot zones de diferent coloració com Arabia Terra , Syrtis Major o Terra Meridiani.

Imatge

Però no només Mart es podrà veure als cels aquest mes d’abril. Tindrem la sort de poder contemplar a simple vista fins a quatre planetes: Júpiter, Mart, Saturn i Venus.

Júpiter es veurà a la primera part de la nit ja molt baix a ponent, cap a primeres hores de la nit. Serà l’objecte més brillant del cel, amb una magnitud de -1,62, fins la sortida de Venus, a -3,69. Malauradament el gegant del Sistema Solar ja ens abandona, i només es podrà veure fins aproximadament mitjanit, situat ben al mig de la constel·lació de Gemini.

Saturn, per altra banda, comença a sortir a hores fàcils d’observar: sobre les 22h ja treu el nas per llevant, situat entre Zubenelgenubi i Zubeneschamaali, estels principals de la constel·lació de Libra. Es veurà com un punt de llum fixe, sense parpellejar; a diferència de la resta d’estels (igual que Júpiter, Mart i Venus però molt menys brillant).

 

Finalment Venus sortirà només pels valents, ja que està situat a la dreta del Sol (elongació occidental) i surt just abans que el Sol. És a dir, sobre les 6 del matí.

 

Així que, si voleu gaudir d’una nit diferent tot observant els estels i planetes del cel entre altres meravelles, estau tots i totes convidats aquest proper dissabte dia 26 a partir de les 22h a la Torre dels Falcons de Porto Cristo.

Vos hi esperam!!

 

PD: Us recordem que la part final de l’Avinguda Joan Servera Camps romandrà tancada al trànsit de vehicles per evitar el màxim la contaminació lumínica i els possibles accidents amb els telescopis muntats davant de la Torre. Disculpau les molèsties i fins dissabte.