Blog

Amics i amigues,

Aquest proper dissabte dia 5 d’octubre realitzarem la primera activitat astronòmica del mes a la Torre dels Falcons de Porto Cristo.

Image

 

 

L’activitat començarà sobre les 21:30 de la nit, quan ja sigui ben fosc. Us recordem que és una activitat oberta a tots els públics i completament gratuïta. Si teniu algun telescopi i voleu que us expliquem com utilitzar-lo correctament, estau convidats a venir. I si només voleu pegar un cop d’ull a les meravelles que tenim sobre els nostres caps, també ho podeu fer.

Recordeu únicament que tanquel el carrer de la Torre (Avinguda Joan Servera Camps) a l’altura de l’observatori; per gaudir d’un cel fosc sense les molèsties de les llums dels cotxes.

Per aquesta activitat teniem pensat fer una xerrada sobre telescopis, però l’haurem de postposar per raons alienes a la nostra voluntat. De tota manera, si el temps no acompanya, sí que la realitzarem enlloc de l’observació.

 

La següent sortida a l’Observatori de Porto Cristo la farem dia 12, aprofitant la jornada Internacional d’Observació Lunar (IOMN).

Serà el tercer any consecutiu que formem part del grup d’aficionats a l’astronomia que organitzen un esdeveniment per aquesta data, i un dels pocs de tota Espanya. Si voleu veure la Lluna i sentir històries i anècdotes sobre el nostre satèl·lit natural, esteu convidats a venir (hi haurà ampliació d’informació d’aquest esdeveniment). Més informació clicant sobre la imatge o al nostre blog.

Image

 

Entremig de les dues activitats, entre dia 5 i dia 10 estarem en plena Setmana Mundial de l’Espai, que es realitza cada any per conmemorar l’aniversari del llançament del primer satèl·lit artificial de la humanitat: l’Sputnik, el 4 d’octubre de 1957.

ImageEl lema d’enguany és «Explorant Mart, descobrint la Terra» i com a petit homenatge intentarem observar el planeta roig, tot i que surt sobre les 4 de la matinada. Ho intentarem! (teniu més informació de la Setmana Mundial de l’Espai clicant sobre la imatge superior).

 

Moltes gràcies per la vostra atenció i fins dissabte.

Club Newton.