Blog

Estimats amics i amigues, aquest proper dissabte dia 7 es realitzarà la plantada de telescopis mensual del Club a la Torre dels Falcons de Porto Cristo.

Imatge

Aquest mes és ideal per observar dues de les galàxies més grans del Grup Local, Andròmeda i Triangle. Estan situades a 2,5 i 3 milions d’anys lluny de distància de nosaltres (al nostre costat per ser galàxies) i es poden veure pràcticament des de la posta de Sol.

 

Recordeu també que tenim les darreres oportunitats per veure Saturn, que ja ens deixa, mentre que Júpiter es pot veure cada nit una mica més prest.

Ens arriba el cel d’hivern a marxes forçades.

 

Aquest proper dissabte, dia 7 de setembre, realitzarem la plantada de telescopis del mes de setembre. Hi estau tots i totes convidats, i si teniu telescopi dui-lo i us ensenyarem a muntar-lo i a manejar-lo.

La plantada es portarà a terme a la Torre dels Falcons de Porto Cristo (al final de l’avinguda Joan Servera Camps), com sempre; i serà a partir de les 21h de la nit.

Recordau que tanquem el carrer per a una millor observació i que si hi ha mal temps la sortida no s’anul·la, però variam el programa. Enlloc d’observar farem una petita conferència sobre objectes de cel profund a la caseta de l’observatori.

 

Moltes gràcies a tots i totes i fins dissabte.