Blog

Estimats socis i sòcies,

us recordam que la sortida del mes de juny la farem aquest dissabte dia 16, a partir de les 22:00 h a l’Observatori de Porto Cristo, situat al costat de la Torre dels Falcons.

Aprofitarem la nit per veure planetes que es posen abans de mitjanit com Saturn i Mart, i intentarem visualitzar els que surten abans de la sortida del Sol: Júpiter i Venus, que es situaran alineats amb la Lluna. Aquests tres astres estaran molt propers al cúmul de les Cabrelles, i serà un magnífic espectacle visual. Això sí, es produirà a les 05:30 de la matinada, just abans de l’albada.

Per tenir una guia amb tots els objectes visibles, podeu clicar aqui i descarregar-vos el dossier de Cel de juny editat online pel Club.

Entre altres objectes visibles, podrem gaudir de les nebuloses de la Llacuna o la Trífida, ambdues situades a la constel·lació de Sagitari, on també es troba el centre galàctic. També podrem observar el Gran Cúmul d’Hèrcules o la nebulosa planetària Dumbell.

En aquest altre enllaç podreu trobar una guia de cel en vídeo on us explicaran els esdeveniments principals d’aquest mes.

I si algú no sap com arribar fins a l’Observatori, pot trobar les indicacions aquí.

Moltes gràcies i ens veiem aquest dissabte.

PD: Si les condicions meteorològiques són adverses, s’anul·la la sortida.