Blog

Des del Club Newtom recolzem la iniciativa d’anomenar un exoplaneta i una estrella amb noms de la cultura popular de les Illes Balears.

Els noms triats són Catalineta pel planeta i Filet d’Or per l’estrella, protagonistes de la rondalla «Na Filet d’Or», aplegades pen Jordi des Racó fa més de cent anys.

Aquesta iniciativa és un projecte per a incloure els noms de la cultura popular de les Illes Balears en la convocatòria NameExoWorlds 2022 organitzat per la Unió Astronòmica Internacional, i el seu objectiu és donar nom propi, amb entitat cultural, als components d’uns 20 sistemes estel·lars.

Cada equip pot fer una proposta per a un dels sistemes. Amb ella es pot concursar en els diferents nivells, nacional i internacional, si escau. Per aquest motiu, els alumnes de 4t d’ESO realitzaran una sèrie d’activitats per poder presentar la nostra proposta.