Blog

Torna a arribar la Nit Internacional d’Observació Lunar!

INOMN 2019

Aquest proper dissabte 5 d’octubre celebrarem, juntament amb més de 1000 associacions arreu del món i per sisè any consecutiu, la NIT INTERNACIONAL D’OBSERVACIÓ LUNAR.

A les Illes Balears hi haurà dues activitats per aquesta nit tan especial: la que farem el Club Newton i AstroMallorca de manera conjunta i la que realitzaran els nostres amics de l’Agrupació Astronòmica d’Eivissa al Puig des Molins de Vila.

La nostra es realitzarà a l’edifici Molinar, situat al carrer Molinar de Montuïri (com hi arribo?)

Les activitats començaran a les 19 h amb la xerrada  de n’Ernesto Nicola, membre d’AstroMallorca, sobre la visió de la Lluna abans de la carrera espacial amb el títol Historia de nuestro conocimiento de la Luna antes de las misiones lunares.

A les 20h el President del Club Newton, Pep Marcús, farà una xerrada sobre el futur proper de l’exploració lunar humana amb el títol «Objectiu 2024: Artemis, Xina i el nou sprint espacial«.

Posteriorment, a partir de les 22h, les dues agrupacions -Club Newton i AstroMallorca- disposaràn dels seus telesocopis per fer observació del nostre satèl·lit en el cinquantè aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna.

Aquesta darrera activitat es pot cancel·lar si la meteorologia és adversa.

 

Moltes gràcies i fins dissabte