Blog

Aquest darrer cap de setmana s’ha dut a terme la I Trobada d’Associacions Astronòmiques de les Illes Balears, amb la participació i coorganització d’AstroMallorca i del Club Newton, entitats deganes de l’astronomia actual a l’illa de Mallorca. També varen venir participants de l’Associació Astronòmica d’Andratx.

Per l’esdeveniment es varen desplaçar l’Associació Astronòmica d’Eivissa (la més antiga de les Illes Balears)  i la Secció Astronòmica del Cercle Artístic de Ciutadella de Menorca.

WhatsApp Image 2019-04-07 at 12.39.05

Els caps visibles de les diferents associacions

 

La jornada va començar el matí de dissabte, amb una observació solar i presentació de les diferents activitats que es durien al llarg del día. També va servir per conèixer i presentar les diferents activitats i associacions que existeixen avui en dia a la nostra Comunitat Autònoma.

WhatsApp Image 2019-04-06 at 14.54.52Els representants de les diferents associacions

 

WhatsApp Image 2019-04-06 at 14.53.06Foto familiar dels participants a l’acte

 

A les 17:30 varen començar una sèrie de vuit microxerrades, d’un quart d’hora de duració; dues de les quals varen ser donades per membres del Club Newton: El President de l’Associació, Pep Marcús, va fer un petit resum del recorregut històric del Club des dels temps d’inici al Puig de Sant Salvador fins a l’actualitat a Montuïri. Tot seguit va donar una xerrada sobre la conquesta de la Lluna al segle XXI.

Per altra banda, en Toni Cabrer va fer una xerrada (molt aplaudida) sobre com aconseguir calcular la massa de Júpiter amb l’ajut de telescopis…i matemàtiques.

 

WhatsApp Image 2019-04-07 at 13.20.59Nombrós públic es va reunir per escoltar les microxerrades

 

WhatsApp Image 2019-04-07 at 13.20.51El President, en acció

 

Acte seguit en Toni Cabrer, un dels membres més joves del Club, va explicar com va calcular la massa del planeta Júpiter amb l’ajut dels instruments del Club Newton.

WhatsApp Image 2019-04-07 at 12.39.03Toni Cabrer presentant la seva exitosa ponència

 

La jornada va finalitzar amb una observació conjunta del cel de primavera, amb els diferents telescopis d’AstroMallorca i Club Newton i l’explicació de les constel·lacions a càrrec de Miquel Mas i Pep Marcús.

 

Imatges de l’observació nocturna

 

En resum, una jornada inoblidable dins un marc esplèndid. Una jornada que promet ser un precedent per a futures reunions al llarg i ample de les Illes Balears.

 

L’acte, en els mitjans de comunicació:

Europa Press

Nou Diari (Eivissa i Formentera)

Diario de Mallorca

Mallorca Diario

Diario de Mallorca (dilluns)

Ara Balears (dilluns)