Blog

Aquest proper dissabte dia 12 el Club Newton realitzarà l’observació de la pluja d’estels més famosa de tot l’any: les Perseides.

Tothom que les vulgui veure podrà venir a la plaça de la Torre de Porto Cristo (al final de l’Avinguda Joan Servera Camps, el carrer de les coves del Drac) a partir de les 22:00h.

perseid-map

Aquesta pluja d’estels és la més famosa, però enguany la Lluna quasi plena (en fase decreixent) farà difícil qualsevol observació dels meteors, sobretot dels més febles. Tot i això s’espera una pluja que rondarà el centenar de meteors/hora.

La millor recomanació per observar Perseides és ajeure’s al terra o tombar-se a una cadira i mirar cap a l’est fins a mitjanit. A partir d’aquesta hora millor mirar cap al zenit, el punt que està sobre els nostres caps. Així podem veure el màxim de cel possible i no perdre’ns cap d’aquests petits bocins de cometa que es cremen a l’atmosfera.

 

Recordau que el final de l’Avinguda Joan Servera Camps es tancarà per raons de seguretat.

 

Moltes gràcies i fins dissabte!