Blog

Estimats amics i amigues,

Aquest proper dissabte dia 16 realitzarem la sortida astronòmica del mes de febrer.

El públic en general podrà venir a partir de les 21 hores a la Torre dels Falcons de Porto Cristo*.

Moon+Mercury3

En quant al cel  que tindrem, aquests dies són els millors per poder visualitzar el planeta Mercuri just després de la posta de Sol, ja que està al seu punt més alt de tot l’any.  Tot i això, només és visible uns vint minuts cap a l’oest; entre les constel·lacions d’Aquari i Peixos. Té una magnitud aparent de -0,42 i quasi bé no té fase.

Durant bona part de la nit (fins aproximadament les 2 de la matinada hora local) podrem contemplar Júpiter, el rei dels planetes. Es troba a la constel·lació de Taure i ja ens queden pocs mesos per poder gaudir la seva observació. Comença a veure’s després d’haver transitat el sud, amb la qual cosa en uns tres mesos deixarà de ser visible.

La sorpresa primaveral ve amb Saturn, que sembla agafar el testimoni a Júpiter sortint quan aquest es posa, i serà l’objecte més espectacular del cel aquesta primavera si el cometa Panstarrs, al mes de març,  el deixa.

Recordeu, per acabar, que si fa mal temps realitzarem una xerrada-col·loqui a la caseta de l’observatori.

Moltes gràcies i Cels Clars!!

Moltes gràcies i us esperam a tots i totes!

*(els socis i sòcies amb telescopis hem quedat a les 19 hores per muntar i posteriorment sopar).