Blog

Estimats socis i sòcies,

Ahir mateix va acabar el XX Congrés estatal d’Astronomia de Gandia, en el qual alguns socis i part de la cúpula directiva hi van assistir. El resultat ha estat més que positiu, tant com experiència com per la qualitat tècnica i humana que hi hem trobat.
Congres
Per part del Club Newton estam d’enhorabona, ja que presentavem tres fotografies a concurs i un vídeo, i TOT ha resultat premiat: dos segons i dos tercers premis.
Un dels regals que hem obtingut ha estat un Solarscope, un telescopi de projecció solar.
tools-2007-04-12-13-01-23
Com que aquest proper dissabte dia 15 tenim plantada de telescopis, hem decidit aprofitar i realitzar també una plantada d’observació SOLAR.
Així doncs, des de la cúpula directiva vos convidam a tots i  a totes a la plantada solar que realitzarem aquest proper dissabte dia 15 a partir de les 14 h.   a la Torre dels Falcons de Porto Cristo.
El plànnig és el següent:
Arribam a les 13h – dinar (cadascú que dugui el seu dinar, preferentment panets o pa i taleca)
14 h: plantada solar amb el LUNT propietat del Club i amb el SolarScope del Congrés.
fins a la posta de Sol (aproximadament les 18:30).
Després de la posta donam dues hores de temps lliure. ELS SOCIS QUE HAGIN DE PLANTAR TELESCOPIS HO PODEN FER ARA (o abans si ho prefereixen).
Entre les 20:30 i les 21:30 sopar (podeu anar a buscar-lo o dur-lo voltros).
A partir de les 21:30 plantada de telescopis nocturna.
Moltes gràcies a tothom!
PD: Vos recordam que la nit entre dijous i divendres hi haurà el màxim de la pluja d’estels de les gemínides, amb una THZ màxima de 120 meteors/hora.  Si podeu observar feu-ho, perquè valdrà la pena.
Adjunto una part de la nota que han publicat a somyce.org (Sociedad de observadores de meteoros y cometas de españa):
«La mejor lluvia del año se podrá observar en condiciones excepcionales en 2012, ya que la Luna Nueva será el día 13 de Diciembre. Si el cielo está despejado, merecerá la pena observarla, pues la actividad suele mantenerse alta, por encima de THZ 100, durante varios días antes y después del máximo. La mayor actividad se espera el día 13 de diciembre a las 2330 TU, con una actividad de THZ 120.»
Processed with MaxIm DL 4