Observació astronòmica dia 5 d’agost a Sant Llorenç des Cardassar

El proper diumenge 5 d’agost, el Club Newton realitzarà una observació astronòmica a la localitat de Sant Llorenç d’es Cardassar, en el marc de les festes del poble. L’activitat es realitzarà a la pista d’aeromodelisme de Sant Llorenç (a Sa Grua) a partir de les 22’30h. Hi estau tots convidats!

Ens centrarem bàsicament en l’observació de la Lluna, ja que dia 2 d’agost serà Lluna plena, i serà l’objecte més notable de tot el vespre, però segurament ja es podran veure algunes de les famoses Llàgrimes de Sant Llorenç, tot i la lluna quasi plena.

Pels que no hi saben arribar, és molt senzill: la millor manera és anar a la rotonda de la benzinera de St. Llorenç, i llavors anar per la sortida direcció al poble. Un poc més avall de la rotonda, quasi arribant al poble, s’ha de girar a l’esquerre, pel Camí de Sa Grua, seguir-lo fins que no pogueu avançar més i llavors girar a l’esquerra. I una mica més envant, al segon camí que trobareu, girau altre cop a l’esquerra: allà serem.

Aqui us deixam un parell de mapes per fer més fàcil l’arribada (feu clic damunt les imatges per veure-les més grosses):

Feim zoom al requadre vermell:


Recordau que, encara que tinguem Lluna plena, qualsevol llum externa ens pot molestar i fer més difícil l’observació, així que us pregariem usar qualsevol tipus d’iluminació només quan sigui extremament necessari, i que l’apagueu quan arribeu a la zona dels telescopis.

Esperem que el temps acompanyi i poguem gaudir d’un bon vespre d’observació.

VOS HI ESPERAM!

 

Un comentario el “Observació astronòmica dia 5 d’agost a Sant Llorenç des Cardassar

  1. Pingback: guia de cel d’agost | Club Newton

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s