Blog


Benvolguts socis i seguidors del Club Newton,

us recordem que aquest proper dissabte dia 29 d’octubre tenim programada la sortida astronòmica del mes. La idea es poder reunir-nos per gaudir de la visió de Júpiter, Mart, la Via Làctia, el triangle d’estiu desapareixent pel cel de l’oest cada vegada més prest, l’aparició de la gran galàxia d’Andròmeda pel cel de llevant i de la nebulosa més famosa: la gran nebulosa d’Orió.

També aprofitaríem per fer astronomia fotogràfica, ja que el cel d’octubre reuneix els objectes més espectaculars de la tardor i de l’hivern si tenim una mica de paciència…i de sort.
Sort que sembla que aquest proper dissabte no ens acompanyarà. Les previsions meteorològiques són molt dolentes pel què fa a la contemplació d’un cel estel·lat, així que des de la cúpula directiva del Club Newton hem organitzat un pla alternatiu per combatre els núvols i les tempestes.
Ens reunirem a les 21:00 a la caseta de l’observatori, al costat de la Torre dels Falcons i projectarem un documental astronòmic aprofitant tot el material de què disposem.
A continuació iniciarem un tutorial sobre el procés fotogràfic astronòmic amb programari específic (com apilar fotografies, com ajuntar-les o com optimitzar una imatge massa fosca o massa clara).
Per acabar, farem un altre tutorial en la utilització de programari astronòmic de projecció, l’Stellarium. El seu ús, com funciona i les potencialitats que té.
El primer tutorial serà a càrrec del tresorer del Club, en Miguel Angel Ríos, i el segon a càrrec del secretari, en Pep Marcús.
Recordar-vos també que totes les activitats que farem són totalment gratuïtes i obertes a tot el públic en general.
Sembla ser el gran Orió ens arriba com ho va demanar a Zeus: acompanyat de forts vents i tempestes, per recordar a Gea, la mare Terra, que ella fou la responsable de la seva mort. Arriba doncs el gran caçador. Preparau roba d’abric.

One Comment

    • Adrià Pujades

    • 12 años ago

    Pep, ets es meu idol!!! sa «puntilla» final dels teus texts no té despredici.