Efemèrides Astronòmiques del mes d’octubre

Des d’aquest enllaç podeu accedir a un vídeo on veureu els events més importants del cel del mes d’octubre, com la sortida del planeta Júpiter o els objectes de cel profund que es poden observar durant les nits de tardor.

Andròmeda, les Cabrelles, el gran quadrat de Pegàs, Orió començant a sortir…totes aquestes meravelles són observables durant aquests dies.  També podrem gaudir de dues pluges d’estels durant aquest mes: les Dracònides, a començament d’octubre (el màxim està previst dia 8, amb un THZ de 750 aproximadament) i les Oriònides, entre el 20 i el 24 amb un THZ màxim d’uns 23 meteors/hora. La millor nit d’observació d’aquesta pluja serà la de dia 22 a 23.

Radiants de les dues pluges:

Oriònides:

Dracònides:

Per més informació sobre la pluja de les Dracònides, clicau aqui.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s