Blog

El Holmes era un cometa conegut que visitava la Terra cada 7 anys aproximadament… pero el passat dia 24 d’octubre va sofrir un outburst (explosió de «brillo») i va passar en un parell de dies de tenir magnitud 17 aprox. a tenir magnitud 2 aprox. El cometa va passar de ser pràcticament invisible a ser visible a simple vista… és la primera vegada en la història de cometes que es produeix un outburst de tals dimensions, és com si el cometa hagués explotat de forma repentina… pero la veritat es que el nucli del cometa segueix intacte i la seva trajectòria no ha variat respecte la d’abans. Es pensa si podria ser que el nucli del cometa hagués amollat d’alguna manera gas i pols, com un gèiser… de tota manera els científics no saben explicar el perquè d’aquest succés… i es que en pocs dies la seva coma va aconseguir el tamany aparent de Júpiter, tal com mostra la fotografia:

Tal explosió va agafar per sorpresa tant a aficionats com a científics. Com si de la nit al dia hagués aparegut una nova estrella, la constel·lació de Perseu quedà modificada, ja que el cometa es veu a simple vista. Inmediatament van començar a obrir-se posts per un bon grapat de foros d’astronomia dedicats al cometa, com per exemple aquests tres:

Astroguia: http://www.astroguia.org/foros/viewtopic.php?t=4554&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=72d8d897e3b8471ea65644dafe332241

Latinquasar: http://www.latinquasar.com/index.php?option=com_smf&Itemid=61&topic=1838.0

Foros Hubble: http://www.asociacionhubble.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18442&start=0

Esment aquests tres, pero ni ha molts d’altres. I es clar, com havia de ser, van comensar a ploure fotografies del ja famós cometa per tots els fils dels esmentats posts. I es que el cometa és impresionant:

Localitzar-lo és ben fàcil: està molt aprop de alfa persei, pero quasi millor veureu en fotografia:

Apa, que hi hagi sort i a per ell, que això no passa tots els dies!!!!!!!

One Comment

    • anaid4b

    • 17 años ago

    Hola a todos, perdona mi espahol, no esta muy buena, pero intentare:)
    Tambien hice fotos con Cometa 17P/Holmes y un dibujo 🙂